Over Legal Bytes

Ga naar abonnementen

I Chu Chao, Directeur Legal Bytes

I Chu Chao is (mede-)oprichter en directeur van van Legal Bytes en advocaat op het gebied van het IT-, IE- en privacyrecht. Door haar juridische ervaring in zowel de advocatuur als het bedrijfsleven heeft zij een brede kennis en ervaring opgebouwd; ze slaat graag de brug tussen de ‘business’ en ‘legal’. I Chu is een ervaren trainer en spreker; ze is onder meer advocaat-trainer voor de Beroepsopleiding Advocatuur.

 

Kernwaarden Legal Bytes

 

De vier kernwaarden van Legal Bytes zijn: 

  • deskundigheid
  • ontwikkeling
  • praktisch, en 
  • vrijheid. 

Deskundigheid: Alle video's van Legal Bytes zijn opgenomen door ervaren en deskundige docenten op hun rechtsgebied(en). 

Ontwikkeling: Het is van belang dat advocaten / juristen voldoende op de hoogte zijn (en blijven) van ontwikkelingen op de markt.

Praktisch: Alle on-demand (video)cursussen van Legal Bytes zijn praktisch ingestoken en bestaan uit sets van video’s die elk een specifiek vraagstuk, clausule of probleem uit de juridische praktijk behandelt. 

Vrijheid: Legal Bytes staat voor de vrijheid van advocaten / juristen om op elke plaats en moment juridische video's te bekijken, om juridische kennis te vergaren en op peil te houden. Alle cursussen worden on-demand aangeboden en de video’s blijven onbeperkt toegankelijk en doorzoekbaar. 

 

Visie

De toekomstdroom is om met Legal Bytes te kunnen bijdragen aan de opleiding van de ‘future-proof lawyer’. 

 

Strategie

Het huidige opleidingsaanbod voor advocaten / juristen is nog onvoldoende online toegankelijk. Legal Bytes wil hierin verandering brengen, door:

  • on-demand cursussen aan te bieden die bedoeld zijn voor toekomstgerichte advocaten / juristen (‘future-proof lawyers’)
  • te voorzien in de behoefte van drukbezette advocaten / juristen, door alle cursussen ‘on-demand’ aan te bieden, zodat deze cursussen op elke gewenste locatie en tijdstip kunnen worden gevolgd;
  • cursussen van hoge kwaliteit aan te bieden, gemaakt door en voor advocaten / juristen.
  • Alle docenten van Legal Bytes zijn experts op hun rechtsgebied en hebben veel onderwijservaring.
  • De video's van de online cursussen kunnen op onderwerp/thema worden geraadpleegd, zodat het fungeert als ‘kennisdatabank’.
 

Get your legal knowledge

one byte at a time

Bekijk abonnementen